Tejszínes gomba vargányából

Tejszínes gomba vargányából

Kürti Szabolcs gombász rövid írása az őszi gombákról és egy egyszerű, de annál finomabb recept:

Az idei időjárás nem nagyon kedvezett a gombáknak. Volt csapadék bőven, de nem mindig akkor, amikor az kedvezett volna a gombafonalaknak, illetve spóráknak. Az esők utáni erős napsütés és szél gyorsan kiszárította a talaj felületét. Jelenleg az őszi gombákra várnak a gombászok. Ilyenkor jön elő az őszi vargánya, az őzlábgomba, a pereszkék, a rizike és a tinórú. Mindegyik gomba önmagában is ízletes, de egy vegyes leves, vagy pörkölt mindent visz az étkezőasztalon.

RECEPT: Tejszínes gomba vargányából.

Vajon megpároljuk a gombát, mikor elfőtte a saját levét, félédes fehér borral felengedjük.
Fűszerként lestyánt, borsot, fokhagymát használunk.
Mikor összefőtt, füstölt parenyica sajttal és tejszínnel felengedjük.
A sajt elolvad, így a hozzáadott tejszín besűrűsödik és már kész is az étel.
Vajban megforgatott tésztával tálaljuk.

Gyors, egyszerű és rendkívül finom, könnyed étel, ajánljuk mindenkinek!

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!