"És ezt mondta nékem az Úr: Íme, az én igéimet adom a te szádba!"

“És ezt mondta nékem az Úr: Íme, az én igéimet adom a te szádba!”

Pajor Tamás prédikátor, dalszerző és kedves felesége Klári a tegnapi napot a Balatonon töltötték. Hála Istennek, idejük megengedte, hogy egy rövid időt a Vidám Szüret munkatársaival is eltöltsenek. A Vidám beszélgetés során kiderült, hogy Tamás a gyümölcsök közül leginkább a cseresznyét szereti, míg Klári kedvenc virágai a pipacs és a tulipán.

A népszerű prédikátor nagy örömünkre egy titkot is elárult, melyet most meg is osztunk kedves követőinkkel 🙂 Jeremiás prófétától származnak azok a szavak, melyeket Tamás leginkább kedvel a Bibliának azon sorai közül, melyekben a növényeknek is fontos szerep jut. Íme az igeszakasz:


“Az Úr pedig monda nékem: Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj mindazokhoz, akikhez küldelek téged, és hirdesd mindazt, a mit parancsolok neked! Ne félj tőlük, mert én veled vagyok, hogy megszabadítsalak téged! – mondta az Úr. 
Azután kinyújtotta az Úr az ő kezét, és megérintette a számat, és ezt mondta nékem az Úr: Ímé, az én igéimet adom a te szádba! Lásd, én e mai napon népek fölé és országok fölé rendellek téged, hogy gyomlálj, irts, pusztíts, rombolj, építs és plántálj!
Majd így szólt hozzám az Úr: Mit látsz te, Jeremiás? Mandulavesszőt látok én – válaszoltam.
És mondta nékem az Úr: Jól láttad, mert gondom van az én igémre, hogy beteljesítsem azt.”


Jeremiás 1,7-12

(Grósz I.)