A kert látványa, az illatok és a hangok rendkívül inspiratívak és pihentetőek!

A kert látványa, az illatok és a hangok rendkívül inspiratívak és pihentetőek!

Kedves pécsi barátaink ösztönzésére látogattuk meg Heibl Gábort és kedves családját, akik a szubmediterrán Pécs déli részén élnek. A természetvédelmi Malomvölgyi parkerdőbe szó szerint bele integrálódva alakították ki otthonukat. A modern, szépen megépített családi házukat egy különlegesen szép, egyedülálló hangulatot árasztó kert köti össze a természettel.

Gábor, aki gázkészülék szervizeléssel foglalkozik és Nóra, aki a háztartást vezeti 34 éve élnek boldog házasságban, négy lányt neveltek fel ebben a csodás paradicsomi környezetben.

A közel egy hektáros kert megtervezésével kapcsolatos első kérdésünkre vendéglátónk elmondta, hogy: munkája során rengeteg házba és kertbe bejut, innen is inspirálódott, de leginkább saját ötleteit próbálta megvalósítani. Fontos volt számára, hogy legyen külső hely az imádkozásokra, intim beszélgetésekre, ami az egyik kerti tavuk padjain tökéletesen megvalósítható. ” Nem mellesleg ezeken a padokon beszéltünk meg lánykéréseket leendő vőimmel és magával a Mindenhatóval is.” -mondja a pécsi hobbikertész. “Az unokáim már ötödik generációs keresztények, a dédnagyszüleim az első világháborús orosz hadifogságból hazatért gyerekeik bizonyságtételeire döntöttek Jézus Krisztus mellett. Ez a múlt század elején, a nagy baptista ébredés idején történt.“- avat be minket büszkén vendéglátónk egy családi titokba.

A Heibl család kertje öt fő részből áll, melyekről következő bejegyzésünkben részletesen olvashatnak majd kedves követőink.

A szorgalmas és ebből is következően sikeres gázszerelő elmondta, hogy számára a kert életet, szabad alkotást és önálló alakulni tudást jelent. A látvány, az illatok és a hangok rendkívül inspiratívak és pihentetőek. Rengeteg madár van errefelé és van, amelyik nyáron egész éjszaka énekel.

Kezdetekkor Isten egy kertbe, az Édenbe helyezte az embert. Ez kitörölhetetlen az ember lelkéből” – E bölcs gondolattal – mely Heibl Gábortól származik – zárjuk e rendkívül kreatív család kertje bemutatásának első részét.

Fotó: Grósz I. .

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!