„Plánták ők az Úr házában, a mi Istenünknek tornácaiban virágoznak.”

„Plánták ők az Úr házában, a mi Istenünknek tornácaiban virágoznak.”

Örömmel tesszük közzé kedves követőnknek, Nagy Gábornak a Megnézlek Magyarország blog üzemeltetőjének rövid beszámolóját 2 éves kisfiának, Matyinak első komoly, de annál vidámabb kilépéséről a kertészkedés terén:

“Családommal együtt aktív természetjárók vagyunk. Szeretjük a természetet, a növényeket és állatokat. Keresztényként külön öröm felfedezni bennük Isten Igéjének igazságait. Ezért figyeljük hétről-hétre a Vidám Szüret bejegyzéseit is. Kisfiam nemrég töltötte be a második életévét, ezért idén tavasszal, a jó idő beköszöntével, feleségemmel együtt elérkezettnek láttuk az időt, hogy vele együtt ültessünk növényeket. Szeretnénk, ha egész kicsiként megtapasztalná, hogy a munkájának szépségei és eredményei,gyümölcsei vannak. Most, elsőként a közismert kora tavaszi virágokat ültettük el. A nefelejcs és az árvácska kerültek földbe. Nagyvárosban, társasházban élünk. Ennek udvarán különítettünk el egy kis részt, hogy kertet készítsünk, remélve hogy ezzel teszünk valamit az udvar otthonosságáért, szépítéséért.

Öröm volt a szívünknek látni, hogy kettő évesen mekkora örömmel ás gödröcskét a virágoknak. Méretarányos kannával hogyan önt a lyukakba vizet, hogy a növények megeredjenek, és apró kezeivel milyen óvatossággal helyezi bele a virágokat. A végén egy kis földdel körbetapicskoltuk, és már készen is volt az első kertje, amit aztán büszkén mutogatott a szomszédoknak. Minden nap meg kell állnunk bölcsibe menet, hogy megcsodáljuk az általa ültetett virágokat! Olyan élmény volt a számára, amire nap mint nap visszaemlékszik, ha látja a kertben lévő növények szépségét.

Nemsokára jönnek a palántás virágok mellé, a magról ültetettek, amik újabb és újabb izgalmakat rejtenek majd számára, míg előbújnak a földből. Tervben van egy kis facsemete ültetése is, amit talán évtizedek távlatából szemlélhet majd, élvezve annak gyümölcsét.”