A szőlő metszése Jézus Krisztus szerint

A szőlő metszése Jézus Krisztus útmutatása szerint


“Én vagyok az igazi szőlőtő és az én Atyám a szőlőtermesztő. Azt a szőlővesszőt, amely nem hoz termést bennem, lemetszi – viszont mindazokat, melyek termést hoznak megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt hozzanak…” ( János 15,1-2 )


Mint már korábban is többször írtuk, a szőlő nagyon munka igényes növény. Két hónap – december és január –  kivételével, egész évben folyamatos munka várja a szőlőtermesztőt. Ráadásul a szőlőben elvégzendő munkák közül csak egyik – másik gépesíthető. Bátran kijelenthető tehát, hogy nincs bőséges termés és kiváló minőségű bor szakértő, dolgos kezek nélkül!

Amint az az idézett igeszakaszból is kiderül, a temérdek munka nagy részének elsődleges célja a termés szabályozása és a termésmennyiség hozamának növelése. A szőlő lián növény, ezért a szőlőmetszést végző szőlész kénytelen szembehelyezkedni minden egyes tőke természetes életösztönével, ugyanis az csak magot akarna hozni, hogy fönn tartsa magát és növekedni tudjon, szerteszét kúszni a földön, vagy egyéb növényekbe gabalyodva. A szőlősgazda viszont minél több, szebb és nagyobb fürtöt szeretne látni!

Az Atya ugyanígy van velünk, Ő is azt szeretné látni, hogy nem magunknak, kívánságainknak, természetes életösztöneinknek élünk, hanem tekintettel vagyunk környezetünkre, a szükségben lévő emberekre. Legyünk olyan szőlővesszők, melyek sok – sok gyümölcsöt teremnek!

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!