"Szerzek neki segítőtársat, hozzá illőt..." | Menyegző a zalacsányi Batthyány Kastélyszállóban

“Szerzek neki segítőtársat, hozzá illőt…” | Menyegző a zalacsányi Batthyány Kastélyszállóban

Zalacsány szélén, egy hathektáros park területén áll a Batthyány Kastélyszálló, amely termálmedencével, kényelmes szobákkal, széles körű wellness-szolgáltatásokkal fogadja a nyugalomra vágyó vendégeket.

 

Zalacsányt első ízben 1019-ben említik.Az 1800-as évek közepéig – a török megszállást kivéve – a Csányi család birtoka volt a település.Itt született Csány László, a második független magyar kormány közlekedési és postaügyi minisztere, később Kossuth Lajos teljhatalmú erdélyi kormánybiztosa.

 

A kastély alapjait 1490-ben rakták le, a késői gótika stílusában.Az épület az 1800-as évek közepén került a Batthyány–család tulajdonába. Ezt követően a család az épületegyüttest kibővíttette és barokk stílusban átalakíttatta. Mai formáját 1913-ban nyerte el, amikor Batthyány Pál, Zala vármegye főispánja és felesége Inkei Karolina grófnő újjáépíttette, barokk és szecessziós jegyeket ötvöző stílusban. Az építész Wassermann Samu volt.

 

A Veszprém vármegyéből származó Zsákai Márk és György Zsófi ezt a csodás helyet választotta magának esküvői helyszínül néhány hónappal ezelőtt.

"Szerzek neki segítőtársat, hozzá illőt..." | Menyegző a zalacsányi Batthyány Kastélyszállóban

A nyitott személyiségjegyekkel bíró Márkó kiskorától kezdve érdeklődött a nyelvek, diplomácia, nemzetközi kapcsolatok és a gazdaság iránt.Könnyen köt ismeretségeket, szeret új dolgokat tanulni és kipróbálni.Kedvenc időtöltései közé tartozik a zenélés (kiváló dobos), a foci, és a nyelvek tanulása.Jelenleg a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozik diplomáciai vonalon.

 

Zsófit nagyon régóta vonzotta a szépségipar világa.Az egyetemi tanulmányai alatt is már több hazai hírességtől tanulta a szépségipar fortélyait. A szempillázás egyszerre jelenti számára a kedvenc hobbit és a hivatást.Alkotási munkáját igyekszik mindig kellő eleganciával, letisztultsággal végezni.Szeret új embereket megismerni és szeret osztozni azon az örömön, amit a pilla képes nyújtani a hölgyek számára.Egyéni vállalkozóként dolgozik, mint szempillaépítő és kozmetikus.

 

Az újdonsült, boldog ifjú pár a Pest vármegyei Monoron vásárolt egy új építésű ingatlant.Itt rendezik be első közös otthonukat.Kívánjuk, hogy ujjongásnak, örömnek és győzelmeknek a hangja zengje be azt nap, mint nap!

 

A Szentírás tanúsága szerint nagy becsülete van Isten szemében a házasságnak!

 

Isten Igéjéből kiderül, hogy az ember hiánylény.A legfőbb hiány, amit az ember átélhet, az az Élő Isten hiánya.Hála Istennek, hogy az Újszövetség korában Ő mindannyiunk számára elérhető Jézus Krisztusban!

"Szerzek neki segítőtársat, hozzá illőt..." | Menyegző a zalacsányi Batthyány Kastélyszállóban

A hűséges házastárs megtalálása szintén egy nagy hiány betöltését jelenti.A Biblia legelső kijelentései közé tartozik, hogy:“nem jó az embernek egyedül lenni, szerzek neki segítőtársat, hozzá illőt.” (1 Mózes 2:18)Az igazi társ megtalálása ugyanúgy örömöt jelent, mint az Istennel való találkozás.

 

Kedves Márk és Zsófi!Áldjon meg titeket az Úr, és őrizzen meg titeket!Világosítsa meg az Úr az ő orcáját ti rajtatok, és könyörüljön rajtatok!Fordítsa az Úr az ő orcáját ti reátok, és adjon békességet nektek!

 

Grósz István

Fotók: Bárány László és Bárány Jordán

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!