A tavasz íze: Medvehagymás kucsmagomba

A tavasz íze: Medvehagymás kucsmagomba

Már szedhető az erdőkben és kapható a piacokon a medvehagyma és az igen ízletes kucsmagomba.

A barnamedvék és a vaddisznók által is rendkívüli módon kedvelt, fokhagymaillatú medvehagymát az árnyas, nedves erdőkben gyűjthetjük csokorba kora tavasszal.

A kucsmagombát akkor érdemes keresni, amikor az ibolya már szépen virágzik, előbb nem. Leginkább nyárfásban fordul elő, ott is a homokos területeken, de lombos ligeterdőkben, bokrosokban, erdő szélén, patak partján is érdemes nyitott szemmel járni.

Íme Kürti Szabolcs medvehagymás kucsmagomba receptje:

“Libazsíron hagymát párolunk, fokhagymával együtt, majd a felszeletelt kucsmagombát a felszeletelt medvehagymával együtt egy kis fehérborral feltesszük főni. Amikor megfőtt, akkor főzőtejszínnel felöntjük. Fűszerezésre sót és borsot használunk.”

Köszönjük a receptet és a képeket Kürti Szabolcsnak!

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!