Négy csodás növény, melyek segítenek ünnepélyesebbé tenni a karácsonyt!

Négy csodás növény, melyek segítenek ünnepélyesebbé tenni a karácsonyt!

Nem kérdés, hogy a különböző FENYŐFÉLÉK, mint pl. a lucfenyő, ezüstfenyő, fekete, vagy éppen normandiai fenyő messze a legnépszerűbb növényeink karácsonyi dekorációként. Vannak azonban egyéb növények is, melyek a bejárati ajtóra, vagy a csillárra felfüggesztve a nappaliban, esetleg az ünnepi asztal díszeként szintén garantálják a karácsonyi hangulatot.
Ezek közül egyik legismertebb a MAGYAL, melyet a 15. századi angol templomokban kezdtek el karácsonyi díszítésre használni. Főként csodás ünnepi koszorú készítésére kiváló, melyet gyakran az ajtóra akasztottak. Ez a díszes cserje sövényként, vagy kerítésre futtatva főként vidéken ma is gyakori. Izrael északi felében, magasabb dombok erdeiben vadon is találkozhatunk vele.
A FAGYÖNGY vázában, vagy csillárra, ajtóra fellógatva szintén üdítő színfoltja lehet az otthonunknak.
Az AMARILLISZ, (lánykori nevén hölgyliliom) rendkívül népszerű karácsonyi növény. Hosszú, kecses szára és trombita alakú virágai miatt méltán nevezhetjük az ünnepi asztal központi díszének!
A KARÁCSONYI KAKTUSZ november végétől a decemberi ünnepekbe nyúlóan hozza virágait. A levelek végéből bájos karácsonyfa díszekként lecsüngő kis virágai szemet gyönyörködtetőek.

Bármilyen kreatív ötletekkel is állunk elő azonban, hogy szebbé, hangulatosabbá tegyük az ünnepekre otthonunkat, kedves olvasóink biztosan tudják és vallják, hogy a Szabadító Isten iránt érzett hála, és a környezetünkben élők iránt érzett szeretet és megbecsülés teszi igazán emelkedetté az előttünk álló napokat.

Grósz István

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!