A Biblia olyan, mint egy kert!

A Biblia olyan, mint egy kert!

Ahogyan egy hete ígértük, folytatjuk a pécsi Heibl Gáborék kertjének a bemutatását, mely alapvetően öt fő részből áll.

Közvetlenül a házunkat egy kisebb 🙂 1500 négyzetméteres park öleli körül kisebb tavakkal, játszótéri elemekkel, és igényesebb növényekkel, virágokkal. A tavak mellé a horvát tengerpartról hoztunk egy kamionnyi sziklát. Kicsit hátrébb található a konyhakertünk egy faházzal” – kezdi a kert bemutatását Gábor.

A csodaszép kertben, a veteményestől délre van egy viszonylag nagyobb terület összefüggő füves réttel illetve csoportos örökzöldekkel.

Nagyjából középen lett kiásva egy 340 köbméteres tó, sokféle tavirózsával és halakkal. “Néhány éve egy pár vidra lenullázta a halállományt, ám azóta újra benépesítettük és az egész terület biztonságosabb kerítést kapott. Persze a gémekkel néha még meg kell küzdeni, ebben sokat segít a kutyánk Kávé is, akit egy menhelyről hoztunk el anno. Kávé egyébként irtó jó fej állat,nagyon megszerettük az évek alatt. Néha váratlanul végig nyargalja a területet, aztán bemegy a halak közé fürdeni és nyalja a vizet, mint Gedeon 300 vitéze. Cseresznyét szüretelni is nagyon szeret, ha pedig a kerti asztalnál ebédelünk, akkor eszik a lehullott morzsákból, mint  izraeli társai. ( Máté 15,27)” – folytatja vidáman vendéglátónk.

A kert keleti végében van a gyümölcsös, 55 darab gyümölcsfával, melyek közül ottjártunkkor érett a cseresznye, a meggy és a szeder, de Gábor elmondta, hogy a kert egészen karácsonyig el látja őket friss gyümölcsökkel.

Található a birtokon egy nagyon ritka kínai mamutfenyő és körülbelül 10 darab ősfa is.

A kerítéstől délre, 70 méterre van, a pécsiek körében közkedvelt Malomvölgyi-tó, amely körül a lányaim is rendszeresen futnak.” – folytatja a családfő, majd egy boldog hobbikertész bölcsességével zárja kertjének bemutatását: “Isten szeret a kertben időzni, Ádámot és Évát is a kertben szólította meg hűvös alkonyatkor. Jézus szintén szívesen időzött a kertben, elfogása napján is korán kiment a gecsemáné kertbe és még este is ott volt amikor jöttek érte… A Biblia olyan, mint egy kert, tele van gyümölccsel, csendes vízzel és szökőkúttal és mélyről érkező kútvízzel, virággal, illattal, kedvenc helyekkel, imádó helyekkel és van ahol ásni kell és vannak Igék ahol várni kell… és egyszer csak megérkezik az Úr, gyakran csak késő alkonyatkor és meghalljuk a hangját.

Fotók: Grósz I.

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!