Nagyon hálás növények!

Nagyon hálás növények!

Egész évben, de különösen a téli hónapokban kerül a virágszerető ember közeli barátságba azokkal a növényekkel, melyekből száraz virág csokrot lehet készíteni. Akár asztali díszként, akár nagyobb vázába helyezve, vagy fellógatva valahova az otthonunkban, vagy bárhová is kerüljön, biztos, hogy segít átvészelni, vidámabbá tenni a telet. Mi már olyanról is hallottunk, hogy vannak, akik a menyasszonyi csokrukat is száraz virágból kötötték.

Szabó Dorka virágkötő, a NemArt műhely Facebook oldalának kezelője megkeresésünkre elmondta, hogy a  száraz virágkötészet már az ókorban is ismeretes volt. Mezopotámiában és Egyiptomban, továbbá a Távol – Keleten egyaránt alkalmazták, hiszen ezeken a helyeken mindenütt nagyon fejlett volt a dísznövény kultúra!

A Bibliában is találunk olyan növényeket,amit a száraz virág kötészetben mind a mai napig használunk! Kiválóan alkalmasak erre a célra például a galagonyabokor kis ágacskái, amin a termések sokáig megmaradnak, vagy éppen a cédrus ágak, amiket a fa  idősebb korában szintén szép termés díszít. Dorka elmondása szerint gyakori  kötészeti elem még a búzakalász ,ami nagyon sokféle színben használható az év minden szakában! Az úgynevezett bogáncs kóró (echinops ritro) festett változatait szintén gyakran láthatjuk száraz virág csokrokban.

Az idén kedves követőinknek érdemes időben kiválasztani azokat a virágokat, ágakat, kalászosokat, amelyek ősztől nagyon sok örömöt fognak bevinni a lakásukba. A száraz virág csokor összeállításának az is nagy előnye, hogy a legtöbb alkotóeleme vadon begyűjthető, gyakorlatilag ingyen van!

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!