Lopótök (Lagenaria siceraria)

Lopótök (Lagenaria siceraria)

A lopótök húsa és magja keserű ezért csak edény készítésre használták erős, fásodó termését. Különböző tálakat készítettek belőle, legfőképpen italok tartására szolgáló palackokat és borszívó lopókat. A termések alakja a legkülönbözőbb nagyságú és formájú lehet. Pál apostol szerint testünk törékeny edény, amelyre a benne levő érték miatt nagyon kell vigyázni! Az italok tárolására szolgáló tökfélék is ilyen érzékeny edények voltak, minél régebbiek, annál hajlamosabbak a kiszáradásra és a megrepedésre. Fontos, hogy nap, mint nap dinamikus szellemi életet éljünk, mert így Isten kegyelme folyamatosan megújít és frissen tart bennünket, szívünk mellett lelkünkre és testünkre is egy csodálatos védőréteget vonva.

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!