"Szeretteinkkel töltött időt, jó egészséget és szerencsés 2023-as esztendőt kívánok mindenkinek!"

“Szeretteinkkel töltött időt, jó egészséget és szerencsés 2023-as esztendőt kívánok mindenkinek!” – Dr. Cser-Palkovics András

Az adventi hetek és a karácsony az év legvarázslatosabb időszakát jelenti mindig számomra. Igaz ez a családi körben eltöltött percekre és a fehérváriak közösségével megélt ünnepvárásra is.

 

Most különösen nehéz időszakot élt és él meg mindenki – gondoljunk akár a koronavírus-járvány miatti intézkedésekre, az úgy kiesett közel két esztendőre, vagy az idei háborús helyzetre, energiaválságra –, ezért is ragaszkodtunk ahhoz, hogy idén is szervezzük meg a Fehérvári Adventet. Szép hagyomány, hogy feldíszítjük a Belvárost, van kis adventi vásár, közös karácsonyfa, betlehem, és ünnepváró programok a hétvégi gyertyagyújtásokon. Szerencsére – bár szerényebb keretek között, de – idén is sikerült megvalósítanunk ezeket, segítve az ünnepváró hangulatot, némi megpihenést adni a rohanásban minden itt élőnek, illetve az adventi időszakban hozzánk látogatónak.

 

Ez az időszaka az évnek a családok és a nagyobb közösségek számára is az ünnepek ünnepe. Ismét élettel telik meg a Belváros, ahol kedves hagyományaink szerint óvodások és kisiskolások műsoraira, koncertekre várjuk a sétálókat. Nagyon szerencsés vagyok, hiszen a polgármesteri iroda ablakából láthatom az adventi forgatagot, a városi karácsonyfát és felszűrődik az erre járó, vagy éppen egy forralt borra, forró teára megálló emberek vidám hangja. Az év egyik legkiemeltebb időszaka számomra a december, szeretem Fehérvár adventi ’arcát’, és nagyon várom már a szeretet ünnepének eljöttét is!

 

Ha van még olyan időszak ebben a felgyorsult világban, amikor lelassul egy kicsit az élet, lelassítunk mi magunk is, akkor az karácsonykor van – azt hiszem! Éppen ebben rejlik a karácsony csodája: évről évre megmutatja, milyen jó érzés a családtagjaink, a közeli barátaink és a kedves ismerőseink körében megélni az öröm napjait. Alkalom arra, hogy a kisebb-nagyobb ajándékokon túl szívet melengető mosolyokkal és ölelésekkel ajándékozzuk meg egymást, minőségi időt töltsünk együtt.

 

Én magam is szeretteim körében töltöm majd a szeretet ünnepét. Szép hagyomány nálunk, hogy gyermekeimmel, szüleimmel, anyósommal, bátyámmal és családjával összegyűlünk – tudom, mindenki megérti, miért ez az együtt töltött idő a legfontosabb ajándék számomra!

 

A karácsony és szilveszter közötti időszak idén picit a pihenésről fog szólni számomra, családi körben. Év elejétől pedig ismét jönnek a tevékeny hétköznapok. Kívánom, hogy mindenkinek jusson a jól megérdemelt pihenés perceiből, az ünnep örömeiből, hogy aztán újult erővel kezdhessük meg a következő esztendőt itt, Székesfehérváron. Sok mosollyal, egymásra figyelve, és legfőképpen egészségben eltöltve!

 

Már azonnal január elsején sok szeretettel hívok mindenkit egy hagyományos fehérvári programra, hogy fogyasszuk el együtt az újévi szerencsehozó lencsét közösen, 14 órától az Alba Plazánál. Alapozzuk meg ezzel is közösségünk sikeres 2023-as esztendejét!

 

Székesfehérvár Önkormányzata és a magam nevében minden olvasónak áldott, meghitt karácsonyt és eredményekben, közös sikerekben gazdag, boldog 2023-as esztendőt kívánok!

 

A gondolatokat lejegyezte: Grósz István

 

Fotó: Töll Konrád, Simon Erika
Grafika: Kéringer Tamás

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!