Gera Zoli: a jó gyep a karanténban is nagy áldás

Gera Zoli: a jó gyep a karanténban is nagy áldás

Bizonyára nagy hála van azon kedves Követőink szívében, akik kertes házban laknak, vagy legalábbis rendelkeznek egy telekkel valahol az otthonuk közelében, ahol a szép gyepfelületen a virágba boruló és lassan zöldre váltó fák között járhatnak egyet még ilyenkor is, amikor a korlátozó rendelkezések miatt a parkokban és a köztereken nem tehetik meg.

Viszont minden évben komoly kihívás az, hogy szépen ápolt, hibátlan zöld gyep fedje a kertünket, melyen minden pillanatban elégedetten és büszkén nézhetünk végig.

Hogy miként tudunk kifogástalan gyepfelületre szert tenni, az kiderül ebből a szakállas viccből:

A helyszín Anglia, egy ódon kastély, melyet tökéletes pázsit övez. Egy gazdag amerikai látogat ide, és idős főrendi vendéglátójával sétálnak a kastély körül. Kivételesen épp nem esik, süt a nap, a fű pedig valószerűtlenül smaragdzöld, tömör, egyszóval tökéletes. Megszólal az amerikai:
– Lordom, csodálatos a pázsit! Én is szeretnék otthon ilyent, mi a titkuk?
– Nos, igen egyszerű: nyírjuk és öntözzük, nyírjuk és öntözzük.
– Ennyi? Ez igazán nem nagy dolog, ezt én is meg tudom csinálni Texasban!
– No igen, és ezt csináljuk már háromszáz éve…

A Titok tehát ennyi: nyírni és öntözni!

Gera Zoltán, a legendás labdarúgó a hazai klubsikerei és a 97-szeres magyar válogatottság mellett tíz nagyszerű évet Angliában is eltöltött, ahol, mint tudjuk mindig zöld a gyep.
A legjobb gyepszőnyeg, amin valaha játszottam, az a régi Arsenal stadionjában, a Highburyben volt, s alig marad el tőle az ágyúsok új stadionjának gyepe” – mondta el a Vidám Szüretnek Gera Zoltán. „A Fulham pályája, ahol legnagyobb sikereimet elértem, a harmadik a sorban.

Zoltán kérdésünkre azt is elmondta, hogy az angol pályák játékfelületét mindenütt ugyanazzal a technológiával készítik az altalajtól kezdve a fűmag elvetéséig, ezért csak kisebb különbségek vannak a pályák között.

A kiváló labdarúgó néhány hónappal ezelőtt akasztotta szögre a futballcsukáját, búcsúzásképpen pedig ország-világ tudtára adta, hogy minden sikerét Jézus Krisztusnak köszönheti. A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot mindig családi körben ünnepli, idén sem volt ez másként. Bár a járványhelyzet miatt most egyébként is folyamatosan együtt van náluk a család – és ilyenkor nagy áldás egy kis zöld gyep a kertben, ahol lehet rúgni a bőrt.

Itt jegyezzük meg, hogy hamarosan elkészül a Vidám Szüret gondozásában az első keresztény gombfoci világválogatott, ahol a középpályán a két brazil labdazsonglőr – Zé Roberto és Kaká – mellett helyet kapott a mi Gera Zolink is!

A Szentírásban egyébként 51 helyen fordul elő valamilyen fűnemű növény, akár héber, akár görög szó formájában, többnyire csoportnévként, hasonlat céljából.
Van olyan botanikus, aki 460 fűnemű növényt említ a Szentföldről, beleértve a gazdasági és a haszonnövényfajokat is.

Grósz István, Sebestyén István

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!