Virágba borultak a gyümölcsfák! - 1. rész

Virágba borultak a gyümölcsfák! – 1. rész

Idén enyhe tél volt, jelenleg is csodásan süt a nap, ezért természetes, hogy a korai virágzású gyümölcsfáink máris szemet gyönyörködtetően kibontották, illetve bontogatják szirmaikat.
Hazánkban elsőként a mogyoró virágzik, melynek barka szerű virágai ugyan nem színesek, de mégis nagyon szép látványt nyújtanak a kertjeinkben. A mogyoró rendkívül finom, értékes és egészséges gyümölcs, ajánljuk minden kedves követőnknek, hogy egy-két bokrot mindenképpen ültessenek a közelükbe.
A mandula következik a sorban, amely viszont egészen különleges szépséggel bír. Még jóval lombfakadás előtt, egy nap alatt virágba borul. Pazar látvány a déli domboldalakon, amint egyszerre minden rózsaszínné válik! A Bibliában is több helyen szerepel, az évszázadok alatt az éberség, ébrenlét, virrasztás jelképe lett.
Kicsit később indul a kajszi barack virágzása. A kajszi igen szereti a magyar földet, és az az igazság, hogy a magyar emberek pedig igen szeretik a kajszi barackot. Hamarosan egy videó interjút közlünk Magyarország főkertészével, Bálint gazdával, aki az interjúban egyértelműsítette, hogy a gyümölcs, amit legszívesebben fogyaszt, az a kajszi.
A cseresznye és a meggy virága is csodás szépségű, alig van ember, aki ne mutogatná barátainak ilyenkor tavasszal a mobilja galériájában tárolt virágzó cseresznye fáit.
A korai virágzású gyümölcsfák sorát sokunk kedvence, a gyönyörűséges őszibarack zárja.

Grósz István

Folytatjuk…

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!