Ismered-e a botanikus nyelvjárást?

Virágnyelv, avagy a virágok üzenete

Virágnyelven az beszél, aki tapintatból, óvatosságból nem mondja meg egyenesen, amit akar, inkább csak körbeírja, úgymond célozgat rá.

Több ezer évre nyúlik vissza a virágok jelentéstörténete. A Bibliában, a görög és római mitológiában, az ó egyiptomi írásokban és a kora keleti történetekben is találunk egyértelmű utalásokat a virágok kódolt üzeneteiről.

Költők, zeneszerzők és festők is szimbólumként használták a virágokat. Alkotásaikat sokkal jobban megérthetjük, ha ismerjük a virágok jelképrendszerét.

Túl egyszerű és tévedés lenne azt gondolni, hogy a virágok csak szerelmes vallomásokat mondtak el átadójuk helyett. Államfők, kémek is használták például a virágokat a titkos üzenetek átadására.

Érdemes megtanulni, megérteni és beszélni a virágnyelvet kedves követőinknek is, de arról sose feledkezzünk meg, hogy sokan vannak, akik nem beszélik e botanikus nyelvjárást, s ne haragudjunk meg, ha olyan virágot kapunk ajándékba, mely tudomásunk szerint negatív jelentéssel bír, ám az átadójának erről sejtelme sincs.