Ruanda, egy gyorsan fejlődő kis ország, ahol sosem esik a hó

Ruanda, egy gyorsan fejlődő kis ország, ahol sosem esik a hó

Tetieba Etienne és Twahirwa Jean Dedieu, a két ruandai fiatalember 2016 őszén érkezett Magyarországra, hogy a Hit Gyülekezete teológiai főiskoláján, a Szent Pál Akadémián tanuljon. A két örökké vidám teológus hallgatót abból a célból kerestük fel az Akadémia kollégiumában, hogy néhány mondatban mutassák be nekünk hazájuk mezőgazdaságát.

Etienne és Jean elmondta, hogy Ruanda Kelet – Közép Afrikában található. A 26 ezer 338 négyzetkilométernyi országban élő 12 millió ember 70 %-a mezőgazdaságból, növénytermesztésből és állattartásból él. Leggyakoribb termesztett növényeik, melyek egyúttal legfontosabb export cikkeik is, a kávé és a tea. Ugyancsak bőségesen terem náluk a banán, a kukorica, a burgonya, a bab és a cirok. Követőink számára biztosan érdekes, hogy a banánt és kukoricát éppen most takarítják be, amikor nálunk még zord tél van. Egyébként Ruandában is négy évszakot különböztetnek meg, a különbség “csupán” annyi, hogy ott sosem esik a hó és a hőmérő higanyszála sem megy soha fagypont alá.

Miközben fotót készítünk a kollégium udvarán a két kedves fiatalemberről a frissen hullott hóban, örömmel említik meg, hogy sikeresen beilleszkedtek diáktársaik közé, a Gyülekezetben pedig igazán otthon érzik magukat, ám remélik, hogy idén nyáron sikerül hazalátogatniuk szülőföldjükre, az igencsak szerethető Ruandába!


“Örüljetek az Úrban mindenkor, ismét mondom, örüljetek!” (Filippi 4,4)


 

Köszönjük, ha Megosztásoddal támogatod munkánkat!